Sheabutter

 In Blog

Wat is sheabutter?

Sheabutter (Butyrospermum parkii, karite, African butter) het is een vetsoort en lijkt op qua structuur op cocoa butter. Wordt geperst uit de notenpitten van de Karituboom.

Net als bij zoveel natuurlijke ingrediënten  speelt de manier waarop geoogst wordt een belangrijke rol. De omstandigheden waaronder dat gebeurt zijn niet altijd optimaal. Dat is een reden dat er een enorm verschil in kwaliteit is.

Wat doet het voor je huid?

Goede kwaliteit Sheabutter laat de huid soepeler aanvoelen en werkt verzachtend op de huid wanneer het in bescheiden hoeveelheid aangebracht wordt.

 

Bron: Lexicon van cosmetische ingrediënten

Leave a Comment

E-BOOK

Last van pigmentvlekken?

Ontdekt 7 geheimen voor een egale teint

Download nu de gratis E-book hoe u dit kunt bereiken.

E-book

E-BOOK ONTVANGEN