Wat veroorzaak pigmentvlekken

 In Blog

Pigmentvlekken worden veroorzaak door:

  1. Blootstelling aan de zon: wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt schade op. Vooral je gezicht, hals, hoofdhuid en handen zijn vatbaar voor, omdat deze de meeste zon zien.

2. Hormonen: zwangerschapsmasker (melasma), anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.

3. Na een onstekingsproces: een wond, laser ontharing.

4. Vervuiling: luchtverontreiniging

Samengevat: De oorzaak van pigmentvlekken is overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huid- en haarkleur. Zo kan donkere vlekken op de huid ontstaan. Melanine beschermt de huid tegen schadelijke UV- stralen en absorbeert de warmte van de zon.

 

Wat zijn pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. De huid bevat pigment, om haar van nature te kunnen beschermen van de zonstraling. Pigmentvlekken kun je herkennen door de verkleuring van de huid. Deze vlekjes op de huid komen bij praktisch iedereen voor. Wanneer er veel pigment op een kleine oppervlakte voorkomt, kleurt de huid donkerder met een pigmentvlek als gevolg.

 

Veroorzaak pigmentvlekken moedervlekken?

Moedervlekken zijn in principe pigmentvlekken. Het zijn ophopingen van pigmentcellen in de huid. Vaak zijn ze donker van kleur en ze kunnen plat zijn.

 

 

 

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail zodra je je inschrijft. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.