Voorkomende fabels over zonnebrandcreme

 In Blog

Voorkomende fabels over zonnebrandcrèmes:

1 “Een donkere huid heeft geen zonnebrandcrème nodig”: Hoewel mensen met een donkere huid meer melanine hebben wat enige bescherming biedt, zijn ze niet immuun voor de schadelijke effecten van de zon. Iedereen, ongeacht huidskleur, kan baat hebben bij het gebruik van zonnebrandcrème.

 

2 “Zonnebrandcrème is niet nodig als je make-up draagt met SPF”: Hoewel make-up met SPF enige bescherming biedt, is de hoeveelheid vaak niet voldoende om de geadverteerde SPF- bescherming te bieden. Breng eerst een aparte zonnebescherming product  aan en gebruik daarna make-up met SPF voor extra bescherming.

 

3 “Zonnebrandcrème veroorzaakt acne en is slecht voor de huid”: Er zijn zonnebescherming producten speciaal geformuleerd voor verschillende huidtypes, inclusief acne-gevoelige huid. Kies een product dat de poriën niet verstopt en geschikt is voor jouw huidtype.

 

4 “Je hebt alleen zonnebrandcrème nodig op zonnige dagen”: UV- stralen kunnen door wolken heen dringen. Bescherming is ook op bewolkte dagen en tijdens de winter noodzakelijk.

 

5 “Zonnebrandcrème is alleen nodig op het strand”: Hoewel schaduw enige bescherming biedt, reflecteren oppervlakken zoals, zand, water en beton nog steeds UV- stralen. Gebruik zonnebrandcrème voor extra bescherming.

 

6 “Binnen zijn biedt volledige bescherming tegen UV- stralen”: Hoewel binnenshuis zijn bescherming biedt tegen direct zonlicht, kunnen UV- stralen door ramen heen dringen. Gebruikt zonnebrandcrème als je veel tijd doorbrengt in de buurt van ramen.

 

7.“Natuurlijke ingrediënten zijn altijd beter dan synthetische”: Veel mensen geloven dat natuurlijke ingrediënten automatisch veiliger en effectiever zijn. Echter, sommige natuurlijke stoffen kunnen allergische reacties veroorzaken of minder stabiel zijn in de zon. Kijk naar de wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit en veiligheid van alle ingrediënten, of ze nu natuurlijk of synthetisch zijn.

 

8 “Zelfgemaakte zonnebrandcrème is even effectief”: Recepten voor zelfgemaakte zonnebrandcrème circuleren vaak online. Deze producten zijn niet getest op effectiviteit. En bieden mogelijk onbetrouwbare bescherming tegen UV- straling.

 Bescherm je huid vandaag, zodat je morgen kunt blijven genieten van de zonnestralen!

 

Bron: Huidopleiding, waar ik meerdere cursussen heb gevolgd over de huid (problemen).

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht