Fijnstof funest voor je huid?

 In Blog

Laat je huid niet lijden onder luchtvervuiling (fijnstof). Je huid verzorgen gaat al lang niet veel verder dan hydrateren en voorkomen van veroudering.

De effecten van luchtverontreiniging op onze huid: de fijnstof deeltjes kunnen veranderingen in de huid teweeg brengen en zorgen voor versnelde huidveroudering. Huidproblemen kunnen verergeren, er kan pigmentvorming ontstaan, de talgproductie kan veranderen en collageenafbraak.

Hoe bescherm je tegen luchtverontreiniging?

Verzorg je huid dagelijks op de juiste manier met een goede creme die rijk is aan antioxidanten en gebruik dagelijks een SPF (UV bescherming) over je dagcreme.

Doe behandelingen met producten die rijk zijn aan antioxidanten.

Neem regelmatig een peeling afgestemd op je huid.

– Reinigen is heel belangrijk maar doe het wel op de juiste manier.

– Eet voldoende groenten en fruit die rijk zijn aan antioxidanten, zoals wortels, broccoli, rood fruit.

Een vervuilde lucht zorg voor een oxidatieproces in je huid met als gevolg vrij komen  van vrije radicalen en ontstekingen.

Vrije radicalen zijn moleculen/ atomen die zorgt voor een verstoring van het proces van de desbetreffende cel. Je kunt ze zien als ongewenste gasten in je lichaam. Het zorgt dat onze huid minder elastisch wordt

Antioxidanten beletten dat vrije radicalen schade aanrichten en ze helpen ongewenste oxidatie te voorkomen in ons lichaam. Antioxidanten kunnen de veroudering vertragen.

Bron: uit mijn vakblad en workshop

Ga naar www.salonprosperity.nl

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht