Mooie Huid

 In Blog

Interview info samengevat van werelds bekendste dermatoloog Dr. Zein Obagi.

De meeste mensen kopen hun huidverzorging op basis van wat ze door de marketingafdeling van een bepaald merk wordt verteld. “Het ziet er mooi uit, het ruikt lekker, het voelt lekker, dus ik gebruik het”. Deze producten verstoren de werking van de huid.

“Veel consumenten gebruiken te veel moisturizers met als gevolg dat de huid lui wordt en zelf geen vocht meer aanmaakt. Als uw huid ruw aanvoelt, hoeft deze niet droog te zijn, het kunnen ook dode huidcellen zijn die op uw huid liggen. Door gebruik te maken van een moisturizer, plak u die dode huidcellen aan de huid vast. Het gevolg: de huid kan zich niet vernieuwen en gaat er dof uitzien”.

Bestaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid volgens hem bestaat niet, deze gevoeligheid wordt veroorzaakt door het feit dat de huid zwak is gemaakt door verkeerde huidverzorging. Een gezonde huid is egaal van structuur en heeft ook een egale teint, is gehydrateerd en tolerant (niet gevoelig), stevig, met normale contouren. Vijanden van een gezonde huid zijn de zon, sebum, ontstekingen, ziektes, ouder worden, onjuiste huidverzorging, leefstijl waardoor ook de voedingsgewoonten.

 

Bron: Dr. Obagi (Estheticienne)

 

 

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht