Paraffineverslaving

 In Blog

Wat is paraffineverslaving…

Zoals bij alle verslaving het geval is: men kan niet meer zonder olie of vet. Het probleem is namelijk dat olie en vet de natuurlijke huidvetten oplossen. Omdat de huid voortdurend van buitenaf van vet wordt voorzien, wordt de huid niet meer geactiveerd om zelf talg aan te maken. De huid als het ware lui geworden. Op het moment dat men met het gebruik van deze vette ingrediënten stopt, gaat de huid droog aanvoelen. Dat is een onaangenaam gevoel en in plaats dat men de huid van vocht voorziet, grijpt men liever terug naar de vette producten want die heffen het akelige gevoel op. Dit heet verslaving.

Mensen die jarenlang vaseline of andere vette producten hebben gebruikt, doen er soms een aantal maanden over om de huid te ontgiften en in balans te brengen. Als men overstapt naar producten op waterbasis , kan de huid reageren. Er kunnen tijdelijk bultjes, geirriteerde en vette plekken ontstaan. Dit duidt niet op allergie of irritatie, maar op een ontgiftingsproces waarbij de huid zich kan ontdoen van vuil. De verwaarloosde huid moet wennen aan goede verzorging en moet gestimuleerd worden om zelf weer talg te produceren. Dit proces heeft tijd nodig. Men is in dit moeilijke periode  vaak geneigd om weer terug te grijpen naar de vette producten. De doorzetter wordt uiteindelijk wel beloond met een huid die er niet grauw uitziet en niet glimt, maar schoon en rustig is en goed en verzorgd wordt door de juiste producten.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht