Verschil Peeling en Scrub

 In Blog

Het juiste gebruik van de correcte peel vloeistof bij een bepaalde huidindicatie is doorslaggevend.

Welke peel vloeistof is geschikt voor welke huid probleem?

Melkzuur is een prima eerste – kennismaking – peel voor vrijwel elke klant. Zelfs voor een gevoelige huid omdat het de PH van de huid verbetert en dus de weerstand verhoogt. Het is van nature hydrateren in plaats van uitdrogend. Melkzuur is een hele goede keuze voor de behandeling van pigmentverschuivingen, verheldering van een vale huid, donkere huidtypes, zonneschade en droge gevoelige huidtypes.

Salicylzuur het heeft een sterke antibacteriele en anti – inflamatoire werking. Salicylzuur vermindert littekens, fijne lijntjes, rimpels en ander huidletsel. Het is het meest optimale keuze bij acne, meeeters, grove porien en verstoppingen vanwege het feit dat Salicylzuur goed vetten kan afbreken. Het heeft een sterk reinigend effect in de porie, waardoor diepere verstoppingen worden voorkomen.

Glycolzuur is extreem hydrofiel (houdt van water), maar reageert slecht op olie/ vetten en lost deze niet op Het zal niet een optimaal effect behalen op klanten met een vettere acne huid en/ of verstopte  porien. Glycolzuur verbetert de huidstructuur vanwege zijn exfolierende werking in een zachtere, gladdere huidstructuur. Door de snelle positieve resultaten wordt Glycolzuur vaak `over gebruikt`; te veel en te vaak. Dit veroorzaakt een verhoogde inflammatoire reactie die irriterend werkt en uitdroging veroorzaakt en veroudering. Gebruik Glycolzuur met beleid.

Hoe worden peelings uitgevoerd om de beste en snelste resultaten te behalen?

Peelings worden veelal in kuurverband uitgevoerd om de beste en snelste resultaten te behalen. Het is sterk aan te raden om de juiste huidverzorging voor thuis te adviseren tezamen met het peelingprogramma. Zonder het gebruik van thuisproducten is een kuur van peelings zinloos.

Wat is een scrub?

Vaak worden het woord scrub en peeling door elkaar gebruikt, wat zeer verwarrend is. Een scrub zorgt voor de mechanische verwijdering van dode huidcellen. Een scrub wordt onder andere gemaakt van gemalen notendoppen, zand, gemalen schelpen, mica, zuiker en microbeads.

Wat is een peeling?

Exfoliant (peeling) verwijdert op chemische wijze door middel van bepaalde hydroxy acids overtollige dode huidcellen. Deze worden op zeer milde wijze opgelost. Hydroxy acids zetten een exfoliatie proces in werking waardoor de fijne lijntjes vervagen.

 

Bron: biomed skincare/ Cosmetica, feiten en fabels

 

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht