Verschil tussen droge en vochtarme huid

 In Blog

Een droge huid is niet hetzelfde als een vochtarme huid (gedehydrateerde huid).

Wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid?

Een droge huid heeft een tekort aan olie (vet), terwijl een vochtarme huid een tekort heeft aan vocht. Het is daarom mogelijk dat een vette huid tegelijkertijd vochtarm is. Factoren die droogte of vochtverlies kunnen veroorzaken:

* Intrinsieke veroudering: het natuurlijke verouderingsproces zorgt ervoor dat de huid steeds minder talg aanmaakt. Hierdoor kan de huid droger worden of vochtarm raken.

* Leefstijl: vetvrij eten kan essentiele vetzuren aan het lichaam onttrekken, waardoor de huid uitdroogt. Het kan door overmatig nuttigen van alcoholische en cafeinehoudende dranken, evenals het gebruik van bepaalde medicatie, bijdragen aan een droge of vochtarme huid.

* Omgevingsfactoren en weersomstandigheden: blootstelling aan UV- stralen kan vocht aan de huid onttrekken. Daarnaast kunnen temperatuurschommelingen door airconditioning en verwarming ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en voortijdig veroudert.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht