Wat is Exfoliatie

 In Blog

Wat doet exfoliatie?

Met exfoliatie verwijder je dode huidcellen om de huidtextuur en huidkleur te verbeteren, cel vernieuwing te stimuleren en het opnamevermogen van de huid te verbeteren. Een ‘exfoliant’ is een ingredient dat de dode huidcellen verwijdert aan het huidoppervlak, zodat de nieuwe en gladde huid die daaronder zit direct zichtbaar wordt.

Mechanische exfoliatie wordt ook wel een scrub genoemd. De dode huidcellen worden door middel van frictie (wrijving) verwijderd. Kies bij mechanisch exfoliatie van het gezicht nooit voor een product met fijngemalen pitten van fruit of notendoppen. Dit kan de huid irriteren en beschadigen.

Chemische exfoliatie maakt de huid glad en zacht. Door bepaalde hydroxyzuren worden de dode huidcellen op zeer milde wijze als het ware opgelost. Hydroxyzuren zijn: Alpha Hydroxy Zuren (Aha’s) (ook wel fruitzuren) zorgen voor een beter gehydrateerde huid/ stimuleren de cel vernieuwing/verminderen fijne lijntjes en hyperpigmentatie.

Beta Hydroxy Zuren(BHA’s) (ook wel Salicylzuur) zorgen ervoor dat doffe huidcellen los geweekt/ werken ontstekingsremmend.

Retinol (Vitamine A) stimuleert de aanmaak van collageen en onderdrukt de afbraak ervan/ vermindert tekenen van huidveroudering.

Enzymen  zorgen voor het makkelijk loslaten en verwijderen van dode huidcellen.

Beide manieren (mechanisch en chemisch) zijn niet geschikt voor mensen met een zeer dunne huid, mensen die last hebben van couperose of rosacea en mensen die last hebben van ontstoken acne.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht