Bruine/ zwarte vlekjes bij de donkere huid

 In Blog

polpusa 3Wat zijn de bruin/zwarte vlekjes bij de donkere huid?

De kleine bruine/ zwarte vlekjes of bultjes in het gelaat (met name bij de slapen en, op het voorhoofd en hals) is een aan doening die alleen voorkomt bij de donkere huid en heet Dermatosis Papulosa Nigra (zie foto`s). Ze kunnen verschillende vormen hebben en zijn moeilijk te behandelen. Het is niet bekend hoe deze stoornis van de huid ontstaat.

Wat is dermatosis papulosa negra?

Dermatosis papulosa nigra is in feite een mini- variant van de wratachtige afwijkingen die bij blanken ouder dan 60 jaar heel veel voorkomen. De Dermatosis Papulosa Nigra wratjes treden echter op veel jeugdiger leeftijd op bij de donkere huid.

De aandoening gaat niet van zelf weg. De bultjes kunnen- na overleg met de arts- doormiddel van elektrocoagulatie (weg branden) worden verwijderd. Wees hier voorzichtig mee, de donkere huid is zeer gevoelig voor pigmentvlekken en het is mogelijk door het weg laten branden een pigmentverschuiving kan plaatsvinden, namelijk een hypopigmentatie (witte vlek) of een hyperpigmentatie (bruine vlek). Laat alleen iemand die verstand heeft van de donkere huid je huid behandelen.negra 2

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht