Gevoelige huid

 In Blog

Verschil gevoelige huid en een gevoelig geworden huid:

Een gevoelige huid (huidtype) is genetisch bepaald en komt vooral bij mensen met een lichte huidskleur. De huid is dunner dan een normale huid, waardoor deze huid gevoeliger is voor invloeden van buiten af.

Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is afhankelijk van ras en huidskleur.

Hoewel ze van elkaar verschillen, zijn de symptomen vrijwel het zelfde: roodheid, jeuk, een branderig gevoel en een snel geirriteerde huid.

Oorzaken van een gevoelige huid

* Omgevingsfactoren.   Extreme temperatuurschommelingen door warmte en kou en een te lage luchtvochtigheid in uw (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoelig wordt.

* Verkeerd product gebruikt.  Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat je huid geirriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.

* Leefstijl.   Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV- stralen, zorgen dat de huidbarriere uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.

* Dehydratatie.   Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid.

* Huidaandoeningen.   Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening, bijvoorbeeld rosacea en eczeem.

Dermaquest en Tebiskin producten bevatten geen irriterende kunstmatige ingrediënten, zoals parfum en synthetische kleurstoffen.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht