Verschil tussen UVA en UVB

 In Blog

Wat is het verschil tussen UVA en UVB?

Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo`n 95 % uit UVA en voor zo`n 5% uit UVB.

UVA-stralen hebben een lange golf en dringen diep door in de huid, waardoor ze collageen en elastine kunnen aantasten en huidveroudering veroorzaken. Daarom staat de A ook voor Aging.

UVB-stralen zijn krachtiger dan UVA-stralen, maar een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen dan UVA-stralen. UVB stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding en daarom staat de B ook voor Burning.

Er is relatief meer UVB in de tropen, als ook op het middaguur en in volle zomer. In die omstandigheden moet u extra voorzichtig zijn om niet te verbranden.

Voor een goede bescherming is het noodzakelijk om een product te gebruiken dat bescherming biedt tegen UVA en UVB-stralen, beide moeten in de ingrediënten lijst voorkomen van het beschermingsproduct.

Er is nog UVC-stralen en die zijn het kortst en hebben geen effect op de huid. Zij kunnen echter de ogen beschadigen (lasogen, sneeuwblindheid, staar). De huid rond de ogen is veel dunner dan de omringende huid en kan makkelijk verbranden. Zet altijd een zonnebril op waarbij de glazen geen UV stralen doorlaten.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht