Natuurlijke nagels vijlen

 In Blog

Een van de belangrijkste onderdelen van de verzorging van de natuurlijke nagels is het vijlen. De nagelbed bestaat uit verschillende lagen: tussen de 100 en 150 lagen.

 

Niet knippen: van de nagels met een nagelschaar of nagelknipper worden de nagels beschadigd. De nagels kunnen dan gaan scheuren of splijten. Om dit te voorkomen, is het beter om de nagels te vijlen. Je natuurlijke nagels vijlen in een richting.

 

Niet zagen: Door de nagels te vijlen in plaats van te knippen worden de nagelbranden afgesloten en kan vuil niet in de nagel dringen. Door te zagen, vluchtig heen en weer bewegen, kunnen er daardoor scheurtjes in de nagel ontstaan.

 

Het juiste model: De nagels dienen zo recht mogelijk en een richting te worden gevijld. Doe je dat niet, en vijl je de nagels te rond, dan zullen de nagels eerde en inscheuren o afbreken.

 

Juiste vijl: gebruik de juiste vijl voor de natuurlijke nagel. Voor het vijlen van de natuurlijke nagel gebruik van 180 grit of fijner.

Belangrijk oorzaak nagelbeschadiging

Te veel vijlen is de belangrijkste oorzaak van nagelbeschadigingen. Bij het polijsten van de natuurlijke nagel worden veel fouten gemaakt. Ook al is de buffervijl erg zacht. Na een aantal vijl bewegingen over het nageloppervlak, haal je toch al gauw 3% van de nagelplaat weg.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht