Verschillende ontharingsmethoden

 In Blog

Wat zijn de verschillende ontharingsmethodes?

RSCN4353-300x2259998678_mHier zijn een aantal ontharingsmethoden.

* Scheren: het haar wordt afgesneden aan het huidoppervlak (de haar wordt niet verwijderd en blijft in de huid, is de haar sneller zichtbaar na 1 a 2 dagen). Hierdoor kan het donkerder en dikker worden en voelt aan, als het weer aangroeit. Scheren kan de huid irriteren, bijvoorbeeld omdat het scheermes wondjes veroorzaakt.

* Ontharingscremes, -gels en -lotions worden gemakt van synthetische hars, die het haar afbreekt en zachter maakt, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd. De chemische bestanddelen in ontharingscremes kunnen de huid irriteren.

* Schuurmiddelen: puimsteen, schuurhandschoenen en zachte schuurpapiertjes schuren fijne haartjes af; de huid raakt geirriteerd.

*harsen: alle harsproducten bevatten chemische bestanddelen, die met kracht tegen de haargroeirichting in met katoenen strips moeten worden verwijderd, nadat ze zijn uitgehard op de huid. Dit veroorzaakt dikwijls pijn en irritaties en de haartjes breken af.

Er zijn nog meer ontharingsmethoden bijvoorbeeld Laser, maar in Salon Prosperity wordt gewerkt met Alexandria Body Sugar. Dit is o.a. een natuurlijk product, de Sugar (suiker) plakt niet aan de huid, het is hygienisch, er breken veel minder haartjes af (hierdoor minder kans op ingroeide haren), het kan zeer korte haartjes verwijderen en Sugar ontharing leidt tot sterk verminderde haargroei.

Body Sugar is een minder pijnlijk alternatief van ontharen met hars.(zie blog `ontharen ,body sugaring)

 

Bron: informatie map van cursus body sugaring en opleiding schoonheidsspecialist.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht