Wat is Glycolzuur

 In Blog

Glycolzuur wat is dat?

Glycolzuur is een exfoliant, deze gaat de verhoorning van de huid tegen en zorgt voor minder verstopping van de talgklieren. Het werkt daarna ontstekingsremmend.

Vijf  belangrijke functies van Glycolzuur

1 Exfolierende werking. Glycolzuur stimuleert de afschilfering van de huid. Na de 30ste leeftijd wordt het voor de huid lastiger om dode huidcellen kwijt te raken. Als gevolg van een opstapeling van deze cellen wordt de huid valer,, grauwer en doffer als we ouder worden en er is kans op onzuiverheden en schilfers. Glycolzuur helpt de huid te ontdoen van deze dode huidcellen, waardoor de teint helderder en egaler wordt en fijne lijntjes minder die’.

2 Hydraterende werking. Het helpt de huid haar eigen vocht beter vasthouden en draagt zo dus actief bij aan een betere hydratatie.

3 Huidversteviging. Eenmaal aangebracht op de huid geeft glycolzuur een tintelend, prikkend, brandig of jeukend gevoel. Dit wordt veroorzaakt doordat de ph waarde van glycolzuur lager is dan de ph waarde van de huid zelf. Glycolzuur zorgt alleen bij concntraties >15% voor een verhoogde collageen- en elastine productie. Dit helpt het verschijning van fijne lijntjes, rimpeltjes en andere vormen van huidbeschadiging (bijvoorbeeld littekens) te minimaliseren.

4 Verbeterende werking van andere huid verbeterende werkstoffen. Doordat Glycolzuur de huid ontdoet van dode huidcellen, draagt het eveneens bij aan de effectiviteit van andere huidverzorgingsproducten. Een huid waarop veel dode huidcellen liggen, is moeilijker doordringbaar dan een huid die vrij is van dode huidcellen.

5 Pigment vermindering. Glycolzuur werkt sterk exfolierend en versnelt de afschilfering van de huid, wat resulteert in een uiteenvallen van opgehoopte pigment.

Glycolzuur heeft echter alleen bovengenoemde werking in concentraties vanaf 5% als de ph van het product laag genoeg is.

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht