Wanneer is de zon slecht voor onze huid

 In Blog

Waar ligt het antwoord wanneer de zon slecht is voor onze huid?

We weten allemaal dat de zon slecht is voor onze huid. Maar weten we ook waarom en wanneer? Het antwoord ligt in de verschillende soorten UV- straling.

UVA kan diep in onze huid doordringen en beschadigt ons DNA op de langere termijn. UVB beschadigt direct, verbrandt onze huid en zorgt voor rimpels. Huidkanker wordt door beide veroorzaakt. UVA en UV leiden dus tot grote schade als we er niet zorgvuldig mee omgaan.

Wanneer is de zon straling het sterkste?

In de lente- en zomermaanden is de straling het sterkst. Zeker tussen 12:00 en 15:00 uur. U kunt de schade beperken door in ieder geval altijd beschermd de zon in te gaan. Ook in de wintermaanden. Verban de zonnebank hierdoor wordt de schade in ieder geval niet verder opgebouwd.

Antioxidanten in huidverzorging en in voeding neutraliseren vrije radicalen en poetsen de schade weer wat op. Er zitten niet alleen nadelen aan de zon. De aanmaak van vitamine D is belangrijk voor allerlei processen in ons lichaam. We hebben de zon zeker nodig, `maar met mate`.

Lang in de zon is voor de aanmaak van vitamine D zinloos, 20 minuten is genoeg.

Ga naar www.salonprosperity.nl

 

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht