Wat veroorzaakt pigmentvlekken

 In Blog

Wat veroorzaakt pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door:

  1. Blootstelling aan de zon: wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt schade op. Vooral je gezicht, hals, hoofdhuid en handen zijn vatbaar voor, omdat deze de meeste zon zien.

2. Hormonen: zwangerschapsmasker (melasma), anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.

3. Na een onstekingsproces: een wond, laser ontharing.

4. Vervuiling: luchtverontreiniging

Samengevat: Wat veroorzaakt pigmentvlekken is overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huid- en haarkleur. Zo kan donkere vlekken op de huid ontstaan. Melanine beschermt de huid tegen schadelijke UV- stralen en absorbeert de warmte van de zon.

 

Wat veroorzaakt pigmentvlekken en wat is het

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. De huid bevat pigment, om haar van nature te kunnen beschermen van de zonstraling. Pigmentvlekken kun je herkennen door de verkleuring van de huid. Deze vlekjes op de huid komen bij praktisch iedereen voor. Wanneer er veel pigment op een kleine oppervlakte voorkomt, kleurt de huid donkerder met een pigmentvlek als gevolg.

 

Veroorzaak pigmentvlekken moedervlekken?

Moedervlekken zijn in principe pigmentvlekken. Het zijn ophopingen van pigmentcellen in de huid. Vaak zijn ze donker van kleur en ze kunnen plat zijn.

 

Pigmentvlekken bij de donkere huid

De donkere krijgt vrij snel een pigmentvlek dan de blanke huid. Dit gebeurt omdat de de cellen die de pigment melanine produceert groter is dan de blanke huid.

 

Welke ingrediënten kunnen je pigmentvlekken verergeren?

Dat zijn: – Retinol (vitamine A). Het is een geweldige anti-aging ingrediënt, maar gebruikt het niet overdag. Het maakt door de UV stralen je huid gevoelig.

  • Essentiële olie of Citrus olie, die irriteren de huid.
  • Exfoliërende zuren, zoals melkzuur niet overdag gebruiken.
  • Hydroquinone, vooral niet gebruiken bij een donkere huid.
  • Gebruik geen harde alcohol en parfum.

Gebruik deze ingrediënten niet overdag, omdat ze de huid irriteren.

 

Download het stappenplan

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Stappenplan

Ontdek de 7 geheimen voor een jonge huid zonder pigmentvlekken

Download nu het gratis stappenplan.

STAPPENPLAN ONTVANGEN

Je ontvangt nog een bevestigingsmail. Kijk voor de zekerheid ook in je SPAMbox indien je de mail nog niet ontvangen hebt.

* verplicht